Ajankohtaista Israelista: 

Maallisesta mediasta saamme lukea jopa virheellisiä (Hamasin syöttämiä) uutisia; katso  Pasi Turusen YouTube-uutiskatsauksia ja kuuntele Kankaan perheen kuulumisia paikanpäältä… 

Lue kristittyjen kokemasta vainosta  OpenDoorsin  ja  Marttyyrien ääni ry:n sivuilta

Alla joitain poimintoja ajankohtaisista aiheista muualta netistä :
- tässä tuoreimmat päällimmäisenä...

Oletko jo tutustunut uuteen Raamatunkäännökseen?

Uuden testamentin käännöksen 2020 lisäksi nyt on luettavissa ja kuunneltavissa Psalmit uutena käännöksenä. 

Seurakuntalaisessa on juttu ajankohtaisesta psalmista 91, joka  kertoo Jumalan ylenpalttisesta suojeluksesta, tutustu uuteen versioon;

lue/kuuntele uusia käännöksiä UT2020 ja Psalmit2024  Pipliaseuran raamattu.fi -sovelluksesta
– myös Piplia-app ladattavissa ”sovelluskaupasta”! 

Korkein oikeus myönsi valitusluvan valtakunnansyyttäjälle

Kor­kein oi­keus on myön­tä­nyt 19.4.24 valtakunnansyyt­tä­jäl­le va­li­tus­lu­van kii­hot­ta­mis­ta kan­san­ryh­mää vas­taan kos­ke­vas­sa ri­kos­asias­sa, jota yleisesti kutsutaan “raamattukäräjiksi”. Kyse on kansanedustaja Päivi Räsäsen kirjoittamasta ja Suomen Luther-säätiön julkaisemasta pamfletista “Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi – Homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen” vuodelta 2004 ja Päivi Räsäsen Twiitistä koskien Suomen ev.lut. kirkon osallistumisesta Pride tapahtumaan vuodelta 2019. Syytettyinä ovat Päi­vi Rä­sä­nen ja piispa Juhana Pohjola.

Lue tarkemmin LHPK:n sivulta mistä on kyse…   

Kirkko jyrähti

Mailis Janatuinen on odottanut tätä jyrähdystä Suomen kirkolta jo 50 vuotta – aina siitä lähtien, kun tänne säädettiin aborttilaki. Miksi luterilainen kirkko on vaiennut tästä kansanmurhasta ja niistä yli puolesta miljoonasta yhteiskunnan heikoimmasta, jotka on julmasti surmattu äitinsä kohtuun? Onhan heilläkin luovuttamaton arvonsa Jumalan kuvana. Miksei kirkon johto ole maininnut juuri mitään koko asiasta kokonaista puolen vuosisadan aikana? …   Lue Mailiksen kirjoitus seurakuntalaisesta 

Piispainkokous esittää kirkollista vihkimistä kaikille pareille 

– yksi piispainkokouksen jäsen jätti päätöksestä eriävän mielipiteen, kirjoittaa seurakuntalainen.  Esityksen mukaan kaikki parit voivat saada kirkollisen vihkimisen. 

Järjestöjohtajilta yhteinen kannanotto raamatullisen avioliittokäsityksen puolesta 

”Vetoamme kirkolliskokoukseen, että se hylkäisi piispainkokouksen Raamatun sanan vastaisen esityksen”.   Lue järjestöjohtajien kannanotto seurakuntalaisesta 

Piispainkokouksen päätöksestä kirjoittaa Juhana Pohjola blogissaan.  

Pohjolan mukaan se tarkoittaa, että samanaikaisesti avioliitto yhtäältä ymmärretään miehen ja naisen välisenä ja toisaalta kahden henkilön välisenä.  Vuosia jatkuneelle keskustelulle haetaan näin kompromissiratkaisua.

Pohjolan mukaan piispainkokouksen päätös puhuu eksyttävästi kirkon ykseydestä.   

Lue lisää Pohjolan  blogista

Luopuminen kristinuskon luomisteologiasta voi johtaa arvaamattomiin seurauksiin 

”Jo vuonna 2010 kirkko hyväksyi vapaamuotoisen siunauksen homopareille. Siirtymä sukupuolineutraalin avioliiton omaksumiseen on ratkaisevan suuri muutos. Se on myönnytys länsimaisen arvomaailman ateistiselle humanismille. Amerikan evankelis-luterilainen kirkko teki vuonna 2009 saman ratkaisun, jonka seurauksena se on menettänyt 40 prosenttia jäsenistään”, kirjoittaa emeritusprofessori Miikka Ruokanen  Helsingin sanomien mielipidekirjoituksessaan.

MAATA NÄKYVISSÄ -festarit myös Torniossa  elokuussa 2024   

Elokuussa Torniossa järjestetään kristillisen musiikin tapahtuma Maata Näkyvissä Pohjoinen Ulottuvuus. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Tornion seurakunnan kanssa Ruotsin ja Suomen rajalla tapahtumakeskus Torandassa, kirjoittaa seurakuntalainen.fi.  

Pohjoinen Ulottuvuus -festaripäivä alkaa päivällä ja päättyy myöhään illalla. Ohjelmassa on musiikkia, raamattuopetusta, nuorten puheenvuoroja, toiminnallisia aktiviteetteja ja yhteislaulua torniolaisten nuorten housebändin johdolla.   >>lue lisää 

KOLME SYYTÄ

miksi pakanakansat yrittävät tuhota juutalaisen kansan ja miksi he eivät voi onnistua

1. Juutalaiset ovat antaneet maailmalle kirjan, joka on tuonut valoa, elämää ja toivoa miljoonille ihmisille kautta vuosisatojen
2. Juutalaiset ovat osoituksena siitä, että Raamattu, jonka maailma on heiltä saanut, on totta.
3. Juutalaiset ovat antaneet maailmalle Jeesuksen Kristuksen, suurimman Opettajan, jonka maailma on koskaan nähnyt, ja ainoan Lunastajan, jonka maailma tulee koskaan saamaan.

PERKELE VIHAA RAAMATTUA JA RAAMATUN KRISTUSTA

Siksi se myös vihaa kansaa, joka antoi maailmalle nämä aarteet. Tuhotakseen juutalaiset se käyttää jumalattomia, jotka jakavat tämän saman vihan.

Mutta juutalaisia ei voi tuhota. Sen sijaan he kaikista vainoista huolimatta kukoistavat. Juutalaisia ei voi tuhota, koska Jumala on suojaan sanansa lupauksilla ja liitoilla ja vannonut, että tämä kansa pysyy iäti. ( 3.Moos. 26:44,  Jes. 43;1-2,  66:22,  Jer. 31:35-37)

Miksi Jumala näin pitää kansastaan huolta? Ei siksi, että kansa olisi sen ansainnut, vaan koska Jumala aikoja sitten teki liiton Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin kanssa ja lupasi pitää huolta kansastaan. Ja Jumala pitää aina lupauksensa. 

Rakas kristitty ystäväni, meillä on Jumala, joka pysyy uskollisena sanansa lupauksille. Jos tunnet tämän Jumalan ja Hänen Poikansa pelastajanasi, Hän – Hyvä Paimen – pysyy uskollisena lupaukselleen kunnes aurinko palaa loppuun ja tähdet taivaalta putoavat. Hänen lampaansa eivät milloinkaan joudu hukkaan. Oi, sinä eksynyt syntinen, olitpa juutalainen tai pakana, käy sisälle Herran Jeesuksen lammaslaumaan jo tänään.


Louis T. Talbot, Los Anglesin Raamattu Intituutin (BIOLA) johtaja v. 1945    /  Patmos Uutiset maaliskuu 2024

Teemu Keskisarja kirjoittaa seurakuntalaisessa:

Palestiinalaisten pitäisi ottaa oppia karjalaisista

Kansanedustaja kertoo saavansa lohtua Saarnaajan kirjan toteamuksesta: ”Menneistä ei jää muistoa, eikä jää tulevistakaan – mennyt on unohdettu, ja tulevakin unohdetaan kerran.”

Ja jatkaa: ”Jos 400 000 karjalaista olisi siirtynyt vaikkapa Haminan seudulle viidenkymmenen kilometrin suikaleelle ja sieltä sitten pommittaisivat raketeilla Neuvostoliittoa, tai myöhemmin Venäjää, ja olisivat myös samalla tukkanuottasilla muun Suomen kanssa, niin kyllähän joku Haminan Hamasin väkisinkin kitkisi kymmenen vuoden välein.”   ks. seurakuntalainen.fi  ja ExCriminals